Vučić: “To je toliko opasno da nemam reči”

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je opasna i neodgovorna izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića.

Podsećanja radi, Džaferović je pozvao Visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Milorada Dodika. Predsednik Srbije istakao je da bi to bio opasan presedan.

Vučić je rekao da veruje da takve odluke neće biti, jer ne bi, ističe, smelo da je bude, da Srbija na tako nešto svakako neće pristati.

“Plašim se da je reč o veoma opasnom presedanu””, naglasio je Vučić u izjavi za TV Pink.

“Ako danas govorite da želite da neko spolja, donosi odluke koje su bez presedana, da bi se ispunila volja jednog, nauštrb drugog Naroda, onda nas to vodi u tešku situaciju, poručio je Vučić. “Na tako nešto nećemo pristati, i to je dogovor sa RS, da nećemo da prihvatimo da u ime naroda neko drugi odlučuje o njegovoj volji. I kada kažemo da ne pristajemo, da vidimo šta će da urade. To je toliko opasno da nemam reči”, rekao je Vučić.

Kako je rekao, da je Dodik to zatražio za druge članove Predsedništva BiH, bio bi rusvaj.

Primetio je i da se iz BiH mešaju u unutrašnje stvari Srbije, svaki dan, iako Srbija, koja se, kaže, ne meša u unutrašnje stvari u BiH, kao garant Dejtona, ima pravo da se oglasi po tom pitanju.

“A, šta god da kažemo oni će reći da vršimo agresiju. Nismo zainteresovani za agresiju, samo molimo…”, rekao je Vučić.

Rekao je da je danas razgovarao sa Dodikom, koji ne mora da mu traži pomoć, jer je jasno da bi takva primena Bonskih ovlašćenja bila katastrofalna za BiH i Srbiju. Podsetio je da je već bezbroj puta ukazivao koliko je važno da se pokrene stratešksi dijalog Srba i Bošnjaka, da ne bismo slušali prazne priče.

I jedni i drugi moramo da čuvamo jedni druge, moramo da se poštujemo”, poručio je Vučić i dodao da se moraju graditi putevi, te apelovao na Sarajevo da krenu da grade deo puta ka Sarajevu. Nudio sam strateški dijalog i posle linča u Srebrenici, a posle toga odgovora nema”, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Foto: Profimedia

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime