Kako napraviti Ekler tortu bez pečenja u rerni

PODELI

Često nam pada na pamet da na brzinu napravimo neku ukusnu poslasticu koja se ne peče.

Ako upravo želite da izbegnete da koristite rernu, probajte da napravite ekler tortu.

Sigurno ste čuli za nju do sada, a ovo je recept koji ćete odmah hteti da zapišete!

Sastojci:

500 ml mleka

1 kesica praška za puding sa ukusom vanile

50 g šećera

10 ml esencije vanile

100 g šlaga

400 g keksa četvrtastog

Glazura:

80 g šećera

15 g kakao praha

20 ml mleka

50 g putera

Priprema:

U vatrostalnu posudu na dno stavite keks. Mleko zagrevajte na šporetu sa šećerom, vanilin šećerom i pudingom. Sve vreme mešajte žicom. Kada je puding gotov, ostavite da se ohladi.

Nakon što se ohladio, u puding umešajte umućen šlag. Zatim stavite polovinu smese preko kesa, pa opet keks, pa fil, pa keks. Za glazuru pomešajte u šerpici mleko, šećer i puter, otopite pa dodajte kakao prah.

Prelijte preko kesa. Ostavite oko dva sata u frižideru da se ohladi.

Izvor: stil.kurir.rs / recepti

Foto: Shutterstock

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime