Bez jaja, želatine i komplikovanja, recept za čizkejk palačinke idealan je za lenja popodneva, kad vam padne šećer.
Fil za omiljeni čizkejk, tiramisu ili tortu može poslužiti za pripremu neodoljivih palačinki, ukusnih poput najfinijih kolača.
Pustite mašti na volju i isprobajte omiljene kombinacije sezonskog voća i laganih filova, a prema želji dodajte i narendanu čokoladu ili neki namaz od lešnika.
Sastojci:
250 g slatke pavlake
150 g maskarpone sira
100 g krem sira
1 vanilin šećer
70 g šećera
Voćni sos:
200 g malina ili jagoda
100 g šećera
2 kašičice jestivog skroba
Priprema:
1. Voće pospite šećerom i ostavite desetak minuta pa zagrejte u loncu. Jestivi skrob umutite u malo vode pa umešajte u voće kad provrije. Kratko kuvajte da se zgusne pa stavite sa strane da se hladi.
2. Slatku pavlaku umutite mikserom u čvrst šlag. Umutite obe vrste sira sa šećerom i vanilin šećerom pa napravite šlag.
3. Palačinke premažite voćnim sosom, dodajte fil od sira pa urolajte. Prema želji ukrasite viškom sosa i čokoladom po izboru.
Izvor: stil.kurir.rs/alo.rs/S.Ć
Foto: meltinyourmouth1/instagram