Pobednici Eurosonga od takmičenja ne dobijaju ništa

PODELI

Ukoliko se pitate šta su Italijani dobili za pobedu na prestižnom muzičkom takmičenju, odgovor je – ništa.

MIlioni ljudi širom sveta u subotu su gledali finale Eurosonga, najvećeg muzičkog takmičenja na svetu, na kome je ove godine učestvovalo 39 zemalja. Pobedu je nakon 31 godine odnela Italija.

U nedelju je Maneskin i pevača Damiana Davida na guglu pretraživalo stotine hiljada ljudi, a mnoge od njih je zanimalo i koliko je novca dobila italijanska ekipa za pobedu – nisu dobili ništa.

Kako stoji na službenim stranicama Eurovizije, pobednik kući nosi “ikonski stakleni trofej u obliku mikrofona”, a manje replike dobijaju autori pesme. Država iz koje pobednik dolazi dobija čast da organizuje sledeći Eurosong.

Britanski Metro piše da je ideja Eurosonga da pobednik zaradi novac slavom koju je stekao pobedom. Primer dobro unovčene eurovizijske pobede su bendovi poput Abe ili pevačica Selin Dion koju je pobeda na Eurosongu 1988. godine vinula u zvezde.

Neke države dobro nagrađuju svoje evrovizijske pobednike za međunarodni uspeh i promociju. Tako je Ruslana nakon pobede na Eurosongu dobila mesto u tamošnjem parlamentu, a Končita Vurst je od države dobila nagradu od 2.5 miliona evra nakon što je 2014. pobedila.

To je tada komentarisala Marija Šerifović, koja je na Eurosongu pobedila 2007. godine. Kako tvrdi, od tadašnjeg srpskog predsednika Borisa Tadića dobila je bombonjeru.

“Končita je od svoje države dobila 2.5 milijona evra! Ja bombonjeru! Pa kako da se ne bacim s balkona na glavu?! Pu!” napisala je tada Šerifović.

Izvor: Index.hr

Foto: Profimedia

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime