Entoni Hopkins najveće iznenađenje ovogodišnje dodele Oskara

PODELI

Trenutak u kojem je objavljeno da je nagradu Oskar za najbolju mušku ulogu, i to onu u filmu “The Father”, osvojio Entoni Hopkins, smatra se najvećim iznenađenjem ovogodišnje dodele najvažnijih filmskih nagrada.

Očekivalo se da će u toj kategoriji pobediti nedavno preminuli Čedvik Bosman pa su zato organizatori dodele promenili redosled objavljivanja pobednika. Umesto Oskara za najbolji film, na kraju svečanosti dodeljivan je Oskar za najboljeg glumca. Umesto klimaksa dobili su – antiklimaks.

I ne samo to, Entoni Hopkins bio je jedini osvajač nagrade koji je nije primio uživo. Naime, Hopkins se u trenutku dodele nagrada nalazio u svojoj domovini, u Velsu. S obzirom na to da ima 83 godine smatrao je da bi u vreme korona virusa let u Los Anđeles bio riskantan za njegovo zdravlje, navodi Headliner. Slično se dogodilo prilikom nedavne dodele BAFTA nagrada u Londonu kada je Hopkins takođe nagrađen za najboljeg glumca za ulogu u filmu “The Father”, ali tada je, posle dodele, Hopkins novinarima dao nekoliko Zoom intervjua. U slučaju Oskara, Hopkinsa nismo ni videli ni čuli. “New York Times” sada je otkrio i zašto.

Kako se saznaje, Hopkins je pre dodele Oskara ponudio organizatorima da u slučaju njegove pobede nagradu primi preko Zooma. Organizatori su odbili njegov predlog. Organizatori dodele Oskara nisu želeli da im se događaju tehnički problemi tokom Zoom javljanja i zato su tražili da se nominovani i osvajači nagrada pojave u Los Anđelesu ili u centrali u Parizu ili Londonu, navodi ovaj domaći portal. Te centrale bile su povezane satelitskim linkom s Los Anđelesom. Kako Hopkins nije želeo da napušta Vels a organizatori nisu zbog njega želeli da menjaju pravila tako je ostao jedini dobitnik Oskara koji nije održao govor prilikom dobijanja nagrade.

“S Hopkinsom sam u ponedeljak razmenio nekoliko e-mailova koji su bili divni”, rekao je kopredsjednik kompanije Sony Pictures Classics Majkl Barker i dodao kako je slavni glumac “bio vrlo dirnut”.

“Rekao je da je osvojiti takvo nešto u njegovim godinama velik poklon”, naveo je Barker.

Izvor: B92

Foto: Profimedia

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime