Olimpijada motivisala Kineze da se bave zimskim sportovima

PODELI

U Kini su ove godine uočeni novi trendovi potrošnje tokom  Prolećnog festivala, pošto je mladja generacija postala vodeći potrošač, a Zimske olimpijske igre (ZOI) 2022. otvorene su u Pekingu 4. februara usred sezone praznika, objavila je danas Kineska medijska grupa (CMG). Kineski potrošači kupovali su opremu za zimske sportove za jednonedeljni praznik (od 31. januara do 6. februara), verovatno podstaknuti otvaranjem ZOI.

Promet opreme za boravak na snegu porastao je za 107 odsto u odnosu na prošlu godinu, zimske sportske odeće za 99 odsto, dok je prodaja prateće zaštitne opreme povećana za 41 odsto tokom festivala kupovine, prema kineskoj kompaniji za e-trgovinu JD.com.

Zimske olimpijske igre u Pekingu “ohrabrile” su 346 miliona ljudi da praktikuju zimske sportove i srodne aktivnosti, naveli su iz Uprave za zimske sportove Kine.

Tokom Prolećnog festivala značajno su povećane isporuke robe jer mnogi nisu mogli da posete svoje porodice zbog epidemioloških mera, pa su im zato kupovali poklone putem interneta.

Ukupna prodaja na filmskim blagajnama, u isto vreme, iznosila je šest milijardi juana, što je 23,2 odsto manje od prošlogodišnje prodaje, prema podacima koje je prikupio Taopiaopiao, dobavljač podataka o filmskoj industriji.

Izvor: Beta

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime