Dodik: “Bosna i Hercegovina nije ugrožena”

PODELI

U Banjaluci je održan sastanak rukovodstva SNSD i partija članica vladajuće koalicije, nakon kog je lider ove partije Milorad Dodik rekao da BiH nije ugrožena.

Tema sastanka, rekao je, bila je analiza ekonomske situacije i mere koje je potrebno preduzeti.

Dodik se osvrnuo na jučerašnji sastanak u okviru NATO, na kojem je, kako je rekao, BiH tretirana kao zemlja kojoj treba pomoći u pogledu zaštite od eventualne agresije Rusije.

“BiH nije ugrožena, ni od Rusije ni bilo koga i to je čista politička ocena i samog NATO. Mi smo to primili k znanju i ljudi koji su govorili u ime Alijanse i koji su ovde u ime EU, odnosno EUFOR, jasno su govorili da BiH nema bezbednosnih izazova i da joj ne preti eskalacija nasilja”, rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Poručio je da “BiH ne preti nikakva opasnost”.

Dodik je ponovio da Republika Srpska ostaje neutralna u pogledu sukoba Rusije i Ukrajine i dodao da se BiH neće i ne može pridružiti nikakvim sankcijama, jer Srpska neće dati saglasnost za to.

Sastanku su, pored Dodika, prisustvovali lider Socijalističke partije Petar Ðokić, lider Demosa Nedeljko Čubrilović i predsednik Narodne partije Srpske Darko Banjac.

Izvor: RTRS

Foto: Profimedia

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime