MK grupa dobitnik regionalne nagrage za korporativnu filantropiju

PODELI

Kompanija MK grupa saopštila je danas da je dobitnik regionalne nagrade za korporativnu filantropiju koju je ove godine ustanovila SIGN mreža nezavisnih fondacija jugoistočne Evrope, sa željom da istakne kompanije koje svojim društveno odgovornim aktivnostima prevazilaze granice matične zemlje.

Priznanja su, kako je navedeno, uručena u okviru dvodnevne regionalne konferencije “SIGNs of Solidarity and Solutions”, koja je održana u Sarajevu uz podršku Evropske komisije, Balkanskog fonda za demokratiju, Balkanske mreže za razvoj civilnog društva i Nemačkog Maršal fonda iz SAD-a. U MK grupi su rekli da im je drago što je SIGN mreža prepoznala napore kompanije da lokalne zajednice u kojima posluju širom regiona povežu i dobročinstvom.

Ta kompanija je u prošloj godini, obeleženoj pandemijom izdvojila milion evra za brojne društveno odgovorne aktivnosti i podršku zdravstvenom sistemu, a medju njima je i projekat “Za regionalne heroje” u okviru koga su lekarima i medicinskom osoblju u regionu obezbedili besplatan boravak u hotelima te kompanije.

U MK grupi su rekli da nastavljaju regionalni CSR program i da je upravo u toku realizacija donacija porodilištima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj, kojom pružaju podršku rastu nataliteta i boljim uslovima za trudnice, porodilje i novorodjene bebe.

U konkurenciji su bile kompanije koje su, svaka u svojoj zemlji, nagradjene nacionalnim CSR priznanjima. MK grupa je u Srbiji ove godine dobila prestižnu Virtus nagradu za doprinos korporativnoj filantropiji na nacionalnom nivou koju dodeljuje Trag fondacija, članica SIGN mreže.

Žiri u sastavu predstavnika mreže SIGN koju čine Trag fondacija i Catalyst Balkans iz Srbije, Fond za aktivno gradjanstvo iz Crne Gore, Fondacija Mozaik iz Bosne i Hercegovine, Forum gradjanskih inicijativa sa Kosova i Horus iz Severne Makedonije, opredelio se da kompanija ponese i regionalno priznanje zahvaljujući strateškom pristupu društvenoj odgovornosti, vrednosti donacija u protekle dve godine, kao i ukupnoj reputaciji grupacije.

Izvor: Beta

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime