Vučić: “Nema dovoljno gasa, što pre ugovor sa Gaspromom”

PODELI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da gasa nema dovoljno i istakao da je važno da što pre postignemo ugovor sa Gaspromom.

“Nema dovoljno gasa i naravno da mora da se razgovara sa Rusima i sa svima drugima. Očigledno je da će Evropa ići ka smanjivanju zavisnosti od ruskog gasa, ali da li će to moći u godinama koje su pred nama, to će biti vrlo teško”, rekao je Vučić gostujući u emisiji “Predstavljanje predsedničkih kandidata” na RTS 2.

Zato je, kako je istakao, važno da postignemo ugovor sa Gaspromom što je moguće pre.

Predsednik Srbije izjavio je govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji da je za zemlje EU Kosovo njihovo dete koje su stvorili razarajući Srbiju, kao i da pojedini u regionu pokušavaju da zloupotrebe međunarodnu poziciju Srbije i iskoriste moćne zapadne saveznike u borbi protiv nje.

Vučić je gostujući na TV Juronjuz Srbija, na pitanje šta mu strani zvaničnici iz EU kažu kada je reč o aktuelnoj sitauciji na KiM, s obzirom da uvek kaže kako sa tim zemljama imamo prijateljske odnose, rekao da Srbija ima odnose sa svima, kao i da ima prijateljske odnose sa zemljama EU, ali da to ne znači da smo saglasni sa njima po svim pitanjima.

Očigledno je da Briselski sporazum više ne postoji, jer sve što smo imali, Aljbin Kurti ruši, konstatovao je Aleksandar Vučić, nakon poslednjih dešavnja na Kosovu i Metohiji.

“Kurti je to srušio, videćemo kako će dalje da se nastavi, pitanje je trenutka kako će dalje da bude rušeno… Ja se tome ne radujem, zahvaljujući tom sporazumu smo devet godina čuvali mir, uspeli da sačuvamo gotovo u istom broju Srbe sa KiM kao 2013. godine što je užasno teško i ništa od vitalnih, nacionalnih interesa nismo izgubili”, rekao je Vučić.

Mi imamo samo jednu stolicu, a to je stolica Srbije, naglasio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić uz napomenu da i u ovoj aktuelnoj međunarodnoj situaciji Srbija mora da štiti svoje državne i nacionalne interese i da čuva mir i stabilnost.

On je tako odgovorio na pitanje voditeljke Juronjuza da li misli da je moguće da u ovakvoj situaciji imamo najbolje moguće odnose sa EU, Kinom, Rusijom ili ćemo morati da stavimo tačku na način na koji smo do sada vodili spoljnu politiku.

Izvor: Tanjug

Foto: Beta/Miloš Miškov

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime