Španija – zemlja u kojoj najviše Evropljana želi da letuje

PODELI

Tri od četiri Evropljana nameravaju da putuju u narednih šest meseci, a najprivlačnije su mediteranske destinacije, pokazuje najnovije istraživanje.

Uprkos ratu u Ukrajini i pandemiji koja još uvek nije završena, prema studiji Evropske komisije za putovanja, želja za putovanje postoji širom Evrope.

Sve veći deo Evropljana (77 odsto) želi da putuje u periodu između aprila i septembra.

Više od polovine (56 odsto) njih planira da poseti neku drugu evropsku zemlju, dok se 31 odsto odlučuje za domaća putovanja.

Ispitanici iz Italije, Španije, Poljske, Velike Britanije i Nemačke pokazuju najveći optimizam u pogledu putovanja (80 odsto). Ali samo četvrtina Evropljana je u već rezervisala.

Španija je najomiljenija destinacija među Evropljanima koji ovog leta putuju u inostranstvo, a slede Italija, Francuska, Grčka i Portugal.

Kada je u pitanju način odmor, 22 odsto ispitanika želi odmor na suncu i plaži, a zatim slede odmori u gradu (15 odsto) i odmori na vodi ili obali (15 odsto).

Većina Evropljana sa planovima putovanja namerava da ode na odmor od 4-6 noćenja (33 odsto) ili 7-9 noćenja (27 odsto).

Samo 25 odsto će se odlučiti za putovanja od 10 noći ili duže, uglavnom porodičnih putnika, dok parovi preferiraju mikro putovanja do 3 noćenja.

Svaki drugi putnik će avion izabrati za prevozno sredstvo do željene destinacije.

Izvor: B92

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime