Nestorović podržao koaliciju “Patriotski blok” Dveri-POKS

PODELI
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predstavnici koalicije Patriotski blok – Za obnovu Kraljevine potpisali su Sporazum o zaštiti zdravlja nacije i podršci izbornoj listi te koalicije sa lekarima Branislavom Nestorovićem, Alekom Račićem i Valentinom Arsić Arsenijević. Predsednički kandidat te koalicije Boško Obradović kazao je u Pres centru UNS-a u Beogradu da je pokret Dveri, koji je deo koalicije Patriotski blok, od početka pandemije podržavao stavove lekara koji se zalažu za slobodu i slobodan izbor građana.

„Polazeći od ideje Branimira Nestorovića i Aleka Račića, da za nastupajuće izbore 3. aprila treba da dođe do formiranja čiste i jasne patriotske političke opcije, stavljajući na prvo mesto brigu o zdravlju nacije i posebno naše dece, stupamo u saradnju na svim nivoima izbora koji će se održati 3. aprila 2022. godine“, citirao je Obradović tekst sporazuma.

On je dodao da se u sporazumu navodi da se pokret Dveri „kao buduća parlamentarna stranka“ obavezuje da će u Narodnoj skupštini pokrenuti javne rasprave na teme definisanih zajedničkih interesa, i da će se predsednički kandidat Boško Obradović založiti da se u resorima prosvete i zdravstva prihvate ideje, pomoć i angažman potpisnika ovog Sporazuma, koji je zasnovan na njihovom višegodišnjem ekspertskom iskustvu i moralnim načelima, što su građani Srbije već prepoznali i podržali.

„Alek Račić, Branimir Nestorović i Valentina Arsić Arsenijević podržaće izbornu koaliciju Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije pod rednim brojem 11 na republičkim parlamentarnim izborima i Boška Obradovića kao zajedničkog kandidata za predsednika Srbije, a na izborima za Skupštinu grada Beograda Borislava Antonijevića, člana udruženja građana ‘Lekari i roditelji za nauku i etiku’ kao nestranačkog kandidata Patriotskog bloka za gradonačelnika Beograda takođe pod rednim brojem 11“, stoji u sporazumu.

Potpisnici sporazuma, kako se navodi, izražavaju dobru veru i nadu da će taj sporazum biti samo početak dugoročne zajedničke saradnje na opšte dobro našeg naroda i države.

Nestorović je kazao da su pokret koji je on osnovao, Vitezovi reda zmaja, i pokret Dveri sve vreme “na istoj liniji”, s tim da je njegov pokret ocenio konzervativnijim.

On je pozvao pristalice njegovog pokreta da glasaju za Obradovića kao predsedničkog kandidata, a na beogradskim i republičkim izborima za kandidate iste koalicije.

Nestorović je rekao da njegov pokret broji 400.000 članova a da nisu mogli da sakupe 10.000 potpisa podrške građana, ocenjujući da im je izlazak na izbore onemogućen od strane vlasti.

Ocenio je da će njegovo udruženje uskoro “stati na noge”.

Nestorović, Račić i Arsić Arsenijević složili su se da treba podržati glas “hrabrih lekara”, koji se ne plaše da obavljaju svoj posao “kako su učeni”, kao i da je neophodno da se smanji uticaj zapadne farmakomafije.

Složili su se i da je neophodno da se sistem na fakultetima vrati na sistem pre Bolonje, ocenjujući da je Bolonju “plasirao neko ko želi da uništi fakultete”.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Borislav Antonijević kazao je da ni on, kao ni Nestorović, Račić i Arsić Arsenijević, nisu političari već građani koji žele da se njihov glas čuje.

Izvor: Nedeljnik

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime