Top 10 atrakcija koje morate posetiti tokom boravka u Majamiju

PODELI
Foto: Celebrity radio/printscreen

Piše: Vladana Božović Cibic

Kao neko ko je proveo skoro deceniju u New Yorku i još uvek nisam videla i obišla sve znamenitosti, pomisao na preseljenje u Miami bilo je – šta videti? Imaju li Momu (muzej moderne umetnosti), gde provoditi kvalitetno vreme sa decom, prijateljima… Onda sam krenula u obilazak i napravila spisak top 10 iz mog ugla.

1. Wynwood walls
Nalazi se u srcu districta Wynwood walls po kome je i dobio ime. Središte je umetničke scene modernog doba. Murali koji krase zidove zgrada i okolnih građevina oduzimaju dah. Nekada geto u ranim 1990- tim a sada umetnički kvart sa oko 50 umetnika iz 16 zemalja koji su prekrili oko 80,000 sq ft površine okolnih zidova.

2. Zoo Majami
Takođe poznat pod imenom zoološki park i vrtovi, je najveci i najstariji zoo vrt na Floridi. Neobična tropska klima omogućava da vidite životinje iz Azije, Afrike i Australije predstavljajući mix životinja koji je jedinstven u skoro celoj Americi.

3. American airlines arena
Arena koja je locirana uzduž Bickejn zaliva, izgrađena je 1998. godine kao zamena za tadašnju Miami arenu. Boceli, Eros Ramazioti, Celin Dion su samo neki od svetskh imena koji su imali koncerte u ovoj prelepoj areni.

4. Mala Havana
Istorijski kubanski kvart, koji su napravili emigranti, bezeći od Kastrovog režima u USA, postoji već 50 godina.. Kubanski restorani, kafeterije, umetničke galerije, tu mozete naći njihove najpoznatije cigare na svetu.

5. Majami muzej za decu
Ko ima decu prvo će poći ovde! Fenomenalno mesto za provesti dan i imati lep ugođaj sa decom. Njihova misija je da deca vide u različite kulture, predstavljeno kroz umetnost i interakciju sa umetnicima i piscima .

6. Luka Majami
Prepoznat u svetu kao vodeća kruz luka. Kruzing je monentalno suspendovan usled poznatih razloga ali idemo ka boljim vremenima, polako se sve otvara pa i plan za 2021. i kruz putovanja uz odredđene modifikacije.

7. Hard rock stadion
Najviše poznat po Majami open tenis turniru gde se na 30 terena igra najbolji tenis na svetu.

8.Majami morski akvarijum
Kornjače, pingvini, delfini, morski lavovi, plivanje sa delfinima, su samo jedan od mnogih atrakcija ovog poznatog akvarija. Veoma je lepo i aktivno kroz igru sa decom i vožnjom na leđima delfina provesti jedno nezaboravno popodne.

9. Majami trolejbus
Zabavno, veoma lepo, uzgred i besplatno, samo imajte na umu da uzmete mapu kako bi znali gde da idete i šta da posetite. Za one koji ne vole puno da hodaju po vrućini (u Majamiju zimi su temperature do 30c) trolejbus dođe kao olakšica i usput uzbudljivo gledanje gradske arhitekture.

10. Džungla ostrvo
Tradicija koja je počela davne 1936, pokazujući gostima retke gotovo izumirujuće zivotinje, pruža pravo iskustvo kao da ste u džungli sa trpskim drvećem, životinjama čak i vodopadima. Za one koji vole adrenalin, džungla ostrvo je pravi izbor.

To su top 10 iz mog ugla, neke od atrakcija koje sam uspela posetiti za krako vreme ovde.

Ima nešto u tome što Art deco, arhitektura kojom odiše Majami, čini ljude sretnim.. Da li vazduh, lepo vreme, inspirativna tirkizna boja okeana, palme, uostalom osećaj je lep i držaće vas dugo!

Iz Majamija
Vladana Božović Cibic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime