Tadić: Vlast bi trebala da ponese odgovornost za kreiranje kriminala

PODELI
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da umesto što slušamo vlast kako se hvali hapšenjem grupe Veljka Belivuka “trebalo bi da ponesu odgovornost za kreiranje tog kriminala”.

“Čak i da su danas iskreni u borbi protiv ovog klana, neophodno je da ponesu ako ne krivičnu, onda makar političku odgovornost za saradnju sa tim klanom u prethodnih osam godina”, rekao je Tadić, sada predsednik Socijaldemokratske stranke, za novi broj nedeljnika Vreme.

Kako je naveo, “ovo je u suštini konačno priznanje Vučićevog režima o sprezi sa kriminalom, o kojoj sve vreme govorim u prethodnim godinama, a ne borba protiv organizovanog kriminala”.

“Ono čime se vlast danas hvali, za to bi trebalo da odgovara i da bude smenjena, jer Belivukove grupe ne bi ni bilo da nije bilo Srpske napredne stranke (SNS) na vlasti”, rekao je Tadić.

On je naveo da je “Belivukov klan direktno nastao iz sistema SNS-a, koji je upravaljao kriminalnim navijačkim grupama kao svojim paramilitarnim falangama”.

Prema rečima Tadića, “istina je da je u Srbijii od uvođenja višestranačja borba protiv organizovanog kriminala vođena jedino tokom četiri godine izvršne vlasti Demokratske stranke”.

“Sve drugo i pre i posle toga bilo je manje ili više sprega kriminala i države ili bezbednosnih službi”, rekao je Tadić.

Izvor: Beta

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime