Platforma IMDb uklonila je mogućnost ocenjivanja filma „Dara iz Jasenovca“

Filmska platforma IMDb uklonila je mogućnost ocenjivanja filma „Dara iz Jasenovca“ Predraga Gage Antonijevića, nakon što je nekoliko dana trajalo nadmetanja Srba i Hrvata u davanju najviših i najnižih ocena ovom naslovu.

PODELI
Foto: Scena iz filma/printscreen

Sve je počelo kritikom srpskog kandidata za Oskara u magazinu Varajeti u kome je film o logoru Jasenovac ocenjen kao „nacionalistička propaganda“, koja je „snimljena sa upitnim namerama“, što je izazvalo burne reakcije u domaćoj javnosti.

Nezadovoljni tekstom, određeni broj korisnika društvenih mreža započeo je kampanju kojom se pozivaju Srbi da daju visoke ocene drami „Dara iz Jasenovca“ na filmskoj platformi IMDb. Na istoj stranici mogli su se pronaći i oni koji su film Predraga Antonijevića ocenjivali samo jedinicama, što su mnogi videli kao odgovor Hrvata, koji „namerno obaraju rejting filmu“.

Još uvek nije poznato da li će mogućnost ocenjivanja filma na ovoj platformi biti vraćena kada bude počelo prikazivanje u bioskopima.

U trenutku kada je onemogućeno ocenjivanje, film je imao ocenu 9,4 od mogućih deset, a nekoliko sati pred isključivanje ocenjivanja brojni korisnici mreža pozivali su na glasanje u što većem broju, jer je sa 9,8 cifra spala na 9,2.

„Sa 9,8 na 9,2 ocenu naši neprijatelji organizovano i uspešno obaraju ocenu našeg filma, kandidata za Oskara, o hrvatskom genocidu nad Srbima u NDH. Molim vas da glasate sa najvišom ocenom za naš film na sajtu. Širi dalje“, glasio je poziv koji se delio društvenim mrežama uz link filma na IMDb.com. O kolikom odjeku je bilo reči možda najbolje pokazuje to što se na listi trenutno najpopularnijih filmova na portalu IMDb „Dara iz Jasenovca“ nalazi na 51. mestu.

Izvor: Danas

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime