Džaferović razgovarao sa Janšom koji tvrdi da ne postoji non pejper o podeli Bosne i Hercegovine

PODELI

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao je danas telefonom sa premijerom Slovenije Janezom Janšom, koji mu je saopštio da ne postoji “non pejper” o podeli Bosne i Hercegovine.

Kako je saopšteno iz Predsedništva BiH, telefonski razgovor je usledio na poziv Janše, koji je rekao Džaferoviću da ne postoji “non pejper” koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

“Janša je istakao da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njen evroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum”, ističe se u saopštenju.

Još se navodi da je Džaferović u razgovoru istakao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podelama Bosne i Hercegovine i da je jedini put za BiH njena dalja unutrašnja reintegracija i evroatlantska integracija.

Slovenački portal “Necenzurisano” objavio je juče sadržaj neslužbenog diplomatskog dokumenta, “non pejper”, koji je, kao je navedeno, premijer Slovenije Janez Janša uputio u Brisel i u kome su iznete ideje za podelu Bosne i Hercegovine, pripajanje Republike Srpske Srbiji i ujedinjenju Kosova sa Albanijom.

Prema tom dokumentu, kantoni sa hrvatskom većinom u BiH bili bi pripojeni Hrvatskoj, dok bi ostatak sa bošnjačkom većinom ostala nezavisna država BiH.

Izvor: Beta

Foto: Necenzurisano.si

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime