Dodik: Republika Srpska će se boriti svim sredstvima

PODELI

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska za svoje ciljeve namerava da se bori političkim sredstvima, ali da je spremna i na oružane sukobe ako bude potrebno, kao i da će tražiti pomoć “prijatelja”. Povodom akcije kosovske jedinice na severu Kosova naveo je da ona nije uzdrmala samo Kosovo, već i sve prostore u regionu gde žive Srbi.

„Ukoliko bude potrebno, branićemo se i našim snagama. Ako dođe do toga da kažu da će NATO intervenisati, mi ćemo zatražiti pomoć naših prijatelja koji su nam jasno i glasno rekli da oni svoje prijatelje nikada ne ostavljaju na cedilu“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske (RTRS), ali nije precizirao ko su „prijatelji“.

Dodik je naveo da bi intervencije NATO na teritoriji Republike Srpske bila „agresija“ i tada bi ona, kako je kazao, imala pravo da pozove svoje prijatelje da ih zaštite.

„Mi ne želimo nikakvu eskalaciju problema. Ovo je političko pitanje i politička borba. Ovde se donose političke, a ne ratne odluke“, rekao je Dodik, govoreći o svojoj inicijativi da RS povuče saglasnost na formiranje više institucija na državnom nivou, između ostalog i na postojanje Oružanih snaga BiH.

Akcija na Kosovu uzdrmala Srbe u celom regionu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je napad na Srbe na severu Kosova koji su izvele snage pod kontrolom Prištine uzdrmao ne samo Kosovo i Metohiju, već i sve prostore u regionu gde žive Srbi.

„Takvo ponašanje nema opravdanje i ukoliko međunarodna zajednica ne zaustavi divljanje kosovske policije, biće odgovorna za sve što bi moglo da se desi u budućnosti“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

On je ocenio da Srbija i Srbi nisu učinili ništa da bi došlo do nemilih scena na severu Kosova, kao i da je poslednji trenutak da se obuzdaju snage pod kontrolom Prištine.

„Upotreba vatrenog oružja, ranjavanje ljudi na severu Kosova i Metohije nisu slike koje se više smeju dopustiti ni na Kosmetu, ni na bilo kojoj tački regiona i šire“, kazao je Dodik.

Izvor: Beta

Foto: Profimedia

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime