Dodik: “Pokušavate od nas da napravite poslušne ljude”

PODELI

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik odbrusio je specijalnom izaslaniku američkog predsednika Džoa Bajdena za Zapadni Balkan Gabrielu Eskobaru.

“Želim da kažem da sam video jedno nekorektno postupanje Američke ambasade u Sarajevu koja je dala saopštenje povodom mog razgovora s gospodinom Eskobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost sa detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a vezano je za pretnje nekim sankcijama”, kazao je Dodik, a zatim pročitao i pokazao stenogram sa jučerašnjeg sastanka.

Eskobar: Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji maju korist od toga.

Dodik: Je*e mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš sa mnom da razgovaraš nemoj mi pretiti.

Eskobar: To nije pretnja, ovo je činjenica.

Dodik: Šta god vi uradili, u redu to je vaša stvar, ali da se vratimo malo na ovu priču o retorici. To slušam već 20 godina, ovde pokušavate od nas da napravite poslušne ljude koji samo trebaju da pričaju ono što vama odogovara, a u suštini sve ovo što danas govorite, da je problem u BiH – to ste vi napravili, to su vase pogrešne politike, nisu naše …”.

Dodik je danas kazao i da će ovu reč koristiti uvek prema onima koji misle da mogu da prete sankcijama.

Izvor: Klix.ba

Foto: Profimedia

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime