Božićna jelka za Rockefeller centar ove godine dolazi iz Oneonta, najsevernijeg grada okruga Otsego

PODELI

Piše: Vladana Božović Cibic

22 metra visoka Božićna jelka će biti podignuta kranom i postavljena na 35 metara dugu prikolicu u četvrtak u 8.00 ujutro i krenuti za New York, Manhattan iz Oneote!

Ovo je velika vest za sve ljubitelje najvećeg spektakla koje privlači ogroman broj turista svake godine još od 1931. kada je prva jelka postavljena i tradicija otpočela.

Ove godine drvo je donirano od Daddy’s al General prodavnice.
Očekuje se da jelka stigne oko 14. novembra kada će i zvanično biti postavljena, ako sve bude kao što je planirano.

Da podsetimo 2019. jelka je imala veliku Swarovski kristalnu zvezdu na vrhu! Izgledala je fascinantno!

Idina Menzel, Lea Michele, reper NeYo su prošli godine bili performeri na veličanstvenom otvaranju.

Ipak, famozono okupljanje oko okićenog drveta nije nekad bilo tako grandiozno, to nam pokazuju i slike iz 1931. godine gde se vide radnici sa okolnih građevina kako je gledaju i dive se.


Posle dve godine od prvog postavljanja, jelka je bilo dekorisana sa samo 700 ornamenata. A sam Rockfeller centar je postojao tada 8 meseci.

Ceremonija je sa godinama napredovala sve više, tako je i nastalo čuveno skijanje na ledu a sada postoji i opcija zakupa čitavog skijališta za razne manifestacije. Jednom sam i sama bila svedok kada je momak zaprosio svoju devojku pred oko 3000 ljudi, to je bilo emotivno gledati i doživeti.

Ono najbitnije kako se popularizovalo jeste prenos uživo! Počelo je 1951. godine i od tada nikada nije ni prestalo.

Najveća jelka ikada donesena je iz Connecticut grada, 1999- godine i bila je visoka 31 metar.

Rockefeller božićna jelka je skoro i ušla u istoriju 2017. kao prva jelka ikad obložena LED svetlima, koja su bila priključena na stotine solarnih ploča.

Kako će sve ovo izgledati u doba korone i na koji način ce biti ogranizovan pristup samom Rockefeller centru ostaje nam da vidimo. Naravno izveštavaćemo o tome u jednoj od narednih reportaža.

Iz Njujorka: Vladana Božović Cibic

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime