Bajden najavio da će Amerika do 4. jula biti nezavisna od korone

PODELI

Predsednik SAD Džo Bajden pozvao je Amerikance da budu oprezni i da se ne opuštaju, kako se ne bi suočili sa dodatnim ograničenjima u borbi protiv koronavirusa.

Džo Bajden se obratio iz Bele kuće na prvu godišnjicu zatvaranja zbog pandemije, nakon što je potpisao zakon o pomoći od 1,9 biliona dolara.

Bajden najavio da će izdati direktivu saveznim državama da svi odrasli budu na spiskovima za vakcinaciju do 1. maja.

Predsednik je rekao da je njegov cilj od 100 miliona doza vakcine u prvih 100 dana administracije već premašen, a da su SAD sada na putu da to postignu u prvih 60 dana.

Postavio je ambiciozan cilj da se do 4. jula, kada SAD slave Dan nezavisnosti, omoguće okupljanja radi proslave “nezavisnosti” od smrtonosne pandemije.

“Ako ovo uradimo zajedno, postoji velika šansa da ćete se vi, vaše porodice i prijatelji, 4. jula okupiti u dvorištu ili u komšiluku, pripremiti roštilj i proslaviti Dan nezavisnosti”, rekao je Bajden.

Dodao je da će nakon duge naporne godine, taj Dan nezavisnosti biti zaista poseban, jer SAD neće obeležavati samo svoju nezavisnost kao nacija, već će “početi da obeležavaju svoju nezavisnost od virusa”.

Prema podacima portala worldometers.info, u svetu je najviše zaraženih koronavirusom registrovano u Sjedinjenima Američkim Državama – skoro 30 miliona, dok je broj preminulih veći od 540.000.

Izvor: RTS, Gardijan

Foto: Profimedia

POSTAVI KOMENTAR

Molimo unesite Vaš komentar!
Ovde unesite svoje ime